Wandelen

Omdat ik zelf graag buiten in de natuur ben vind ik wandelend buiten coachen heerlijk en fijner dan binnen stil zitten. De foto hieronder is helaas niet bij mij om de hoek ( het is in IJsland, oh zo mooi daar!) Het wandelend coachen zullen we bij Huis de Voorst en de Berkel doen. Een wandeling duurt ongeveer een uur. Als je liever binnen blijft of als het erg vies weer is, coach ik gewoon binnen aan tafel.

Waarom is wandelen zo goed?


De natuur werkt ontspannend voor lichaam en geest. Je bent weg uit je vertrouwde omgeving en hebt letterlijk veel ruimte om je heen . Als je wandelt in de natuur beweegt je lichaam. Dit is goed voor de doorstroming. Het is al langer bekend dat wandelen goed is tegen allerlei lichamelijke klachten, je spieren en gewrichten worden soepeler en moeheid of hoofdpijn kunnen ook zomaar verdwijnen doordat afvalstoffen sneller je lichaam kunnen verlaten. Bovendien is frisse lucht goed voor de extra zuurstof voor je hersenen. Ook maakt je lichaam door het bewegen allerlei stofjes aan waardoor je je beter voelt.

Omdat je lichaam in beweging komt en de omgeving steeds verandert, komt ook de manier van kijken naar je eigen leven in beweging. Door gelijktijdig te praten en te lopen worden hoofd en lichaam met elkaar verbonden en daarmee het verstand en het gevoel. Daardoor kom je vaak makkelijker tot inzichten en kun je problemen vanuit andere invalshoeken bekijken.

Acceptatie

De natuur is zoals zij is. In de herfst vallen de blaadjes en in het voorjaar komen er nieuwe knoppen aan de takken. Een boom denkt daar niet over na, het gebeurt gewoon. Dit kan ons helpen bij het accepteren van dingen die op ons pad komen . De symboliek van de natuur kan verhelderend en relativerend voor ons werken.